2023-01-24

Vill du jobba i ett företag där varje talang ges sina individuella möjligheter att utvecklas i rätt riktning för att göra skillnad för sig själv, företaget och världen? Nu finns det en öppning för en spännande processingenjörstjänst i ett nytänkande bolag med de senaste innovationerna inom grön energi!

 • Cortus söker nu en processingenjör till vår första kommersiella anläggning i Höganäs. Är du en positiv problemlösare med ett stort tekniskt intresse och vill ha en tjänst där du verkligen kan påverka? Då kan denna tjänst på Cortus vara din nästa utmaning!

  Vad är det vi har att erbjuda?
 • Få arbeta på ett företag i framkant med högteknologisk grön teknik som formar morgondagens värld.
 • Få arbeta i en platt organisation med att ta stort eget ansvar
 • Komma till ett bolag där tekniken ständigt utvecklas – vilket du också kommer göra tillsammans med oss!
 • Få vara en del av ett kompetent och härligt team som kommer kunna bidra till din utveckling.

Tjänsten är placerad vid Cortus anläggningen vid Höganäs AB industriområde i Höganäs.

Driftsteamet där du ingår ansvarar för den dagliga driften & utvecklingen av Cortus anläggningen i Höganäs och ser till att förnybar energi gas levereras till Höganäs AB enligt överenskommen kvalitet, kapacitet och tillgänglighet. I teamet ingår driftsorganisation (5-skift), underhållsorganisation samt ingenjörsorganisation.

Av dig som processingenjör krävs en förmåga av att ha en helhetssyn över hela processflödet samt förståelsen för sambanden mellan säkerhetsregler, miljökrav, processvariabler och kvalitetsnivåer. Kunna planera & utvärdera provkörningar samt dokumentera resultaten. Leda utvecklingsprojekt som bedrivs på anläggningen.

 Du rapporterar till platschef på anläggningen i Höganäs och ingår i den lokala ledningsgruppen.

Vem är du?
Du har minst 3 års erfarenhet av en likande roll som processingenjör. För att trivas i denna roll krävs det att du är flexibel, öppensinnad och kan ta egna initiativ samt är självgående.

För att klara rollen behöver du ha:

 •  Civil eller högskoleingenjör inom relevant område, arbetat med reglerteknik (utredningar, förbättringar etc)
 • Arbetat med processförbättringar (Utredningar, effektiviseringar etc)
 • Varit delprojektledare (med ansvar för funktion, budget och tid) och har erfarenhet av att kommunicera med leverantörer, installatörer etc. för nyinstallationer
 • Erfarenhet av processäkerhet (Riskanalyser, lagar och regler etc) är meriterande
 • Väldigt goda datorkunskaper
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • B körkort
 • Meriterande om driftsatt anläggning sedan tidigare samt har andra dokumenterade praktiska färdigheter i CAD och kan upprätta underlag som P&ID, komponentspecifikationer, funktionsbeskrivningar etc.
 • Vi lägger stor vikt vid dig som person. Din personlighet utmärks av att du har en stor drivkraft att lära dig nya arbetsområden och är både lösningsorienterad och flexibel. Vidare är du analytisk och noggrann, kan ta initiativ och har förmåga att lösa flera uppgifter samtidigt. Du är en lagspelare och hjälper alltid till där det behövs och är en vän av ordning och reda.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Arbetsgivare: Cortus Engineering AB

Ort: Höganäs

Start: Omgående/Enligt överenskommelse 

Omfattning: Dagtid

Sista ansökningsdag: 15 februari 2023. Urval sker löpande så ansök redan idag!

För information: Kontakta ansvarig Platschef Patrik Nordström, patrik.nordstrom@cortus.se. Mobil 076–6968248

Skicka din ansökan till: patrik.nordstrom@cortus.se


Välkommen med din ansökan!