2024-05-24

Denna vecka har vi satt igång och levererat ytterligare gas till Höganäs ugn.

Samtidigt som vi levererar syngas till Höganäs, fortsätter vi att fylla upp vårt nya högtryckslager. Vi har även öppnat ventilen och påbörjat leveranser till vår partner i Synfermprojektet – Q-powers testanläggning. Där har de framgångsrikt inlett sina tester med att producera biologisk metan. Vi ser mycket fram emot resultaten från detta spännande samarbete.

Under veckan har vi också presenterat Cortus senaste framsteg på en CESTAP-konferens (Competence Centre in Sustainable Turbine Fuels for Aviation and Power). Vi har visat våra lösningar för hållbara flygbränslen inför EU:s krav på 2% förnyelsebara bränslen från 2025. Läs mer på CESTAP – Competence centre in sustainable turbine fuels for aviation and power