2023-07-24

Vill du jobba i ett företag där varje talang ges sina individuella möjligheter att utvecklas i rätt riktning för att göra skillnad för sig själv, företaget och världen? Nu finns det en öppning för en spännande roll som Industrielektriker i ett nytänkande bolag med de senaste innovationerna inom grön energi!

Cortus söker nu en Industrielektriker till vår första kommersiella anläggning i Höganäs. Är du en problemlösare med ett stort tekniskt intresse och vill ha en tjänst där du verkligen kan påverka? Då kan denna tjänst på Cortus vara din nästa utmaning!

Vad är det vi har att erbjuda?
Tjänsten är placerad vid Cortus anläggningen vid Höganäs AB industriområde i Höganäs.

Teamet du kommer ingå i ansvarar för den dagliga driften av Cortus anläggningen i Höganäs och ser till att förnybar energi gas levereras till Höganäs AB enligt överenskommen kvalitet, kapacitet och tillgänglighet. Driften ansvarar för att produktionen sker på ett säkert och miljömedvetet sätt, optimerar processen, kvalitetsstyr samt övervakar anläggningens kondition.

Vem är du?
Som industrielektriker kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter som innefattar nyinstallation, felsökning, reparationer samt förebyggande underhåll på process utrustning.

Du ingår i en grupp som arbetar med att ge processanläggningen och dess olika stödfunktioner ett professionellt el-underhåll i såväl förebyggande som avhjälpande syfte, men vissa delar av det operativa arbetet läggs ut på entreprenad.

Arbetet ställer krav på att du är en duktig problemlösare och kan snabbt hitta effektiva lösningar. Du ska gärna vara självgående och ha förmåga att jobba parallellt med flera olika uppgifter. Samtidigt är det viktigt att du är en person som har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med personer i din omgivning

Din främsta uppgift kommer vara:

  • Underhåll
  • Felsökningar
  • Reparationer
  • Installationer
  • Montage och ombyggnationer
  • Dokumentera och följa upp utförda arbeten
  • Initiera förbättringsförslag och vara delaktig i förbättringsgrupper
  • Löpande riskbedömningar
  • Tät kommunikation med de skiftgående driftteknikerna

För att klara rollen behöver du:

Vara utbildad och certifierad elektriker

Ha flerårig erfarenhet av arbete som industrielektriker, underhållstekniker eller motsvarande.

Kompetens inom både elektriskt/mekaniskt underhåll, har stor erfarenhet av felsökning, service och industriautomation.

Vara van vid att arbeta i flexibel miljö där omprioriteringar förekommer. Därför är det viktigt att du har förmåga att göra goda prioriteringar samt är driven, strukturerad och noggrann.

Inneha körkortklass B, goda datakunskaper, samt kan följa instruktioner och kommunicera på engelska och svenska.

Det är ytterligare meriterande om du har erfarenhet av felsökning och kunskaper av ABB’s 800xA automationsplattform, felsökning och parametrisering av frekvensomriktare samt felsökning och kalibrering av processutrustning.

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet av ständiga förbättringar, har deltagit i större tekniska projekt och har en bakgrund inom automation.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Du tar stort ansvar för ditt arbete, säkerställer att du förstår vad som förväntas av dig och är noggrann med att leverera högsta kvalitet. Du har lätt för att ta till dig nya arbetsuppgifter, kommunicerar tydligt, är serviceinriktad, självgående och skapar struktur. Du trivs i en roll där du får utvecklas och är inte rädd för att ta initiativ eller fråga om hjälp. Du är flexibel och stimuleras av en vardag med högt tempo, snabba förändringar och problemlösning. Att prioritera även i stressiga situationer ser du inte som en svårighet, tack vare ditt proaktiva och lösningsorienterade arbetssätt

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du en tjänst där du verkligen kan påverka hur arbetet vid anläggningen ska formas. Vi söker dig som flexibel och öppensinnad. Du kommer arbeta med ny miljövänlig produkt. Vi är ett nytt innovativt företag med stabila ägare.

Arbetsgivare: Cortus Engineering AB

Ort: Höganäs

Start: Omgående/Enligt överenskommelse 

Omfattning: Dagtid 07.00-16.00

Sista ansökningsdag: 18 augusti 2023.

För information: Kontakta ansvarig Platschef Patrik Nordström, patrik.nordstrom@cortus.se. Mobil 076–6968248

Skicka din ansökan till: patrik.nordstrom@cortus.se


Välkommen med din ansökan!